Google+ Followers

Sunday, 15 December 2013

pandai ke x???

Welcome back all..hihihi
Lamanya x update...rindu dgn blog..nak update tp masa selalu cmburu dgn aku..hohoho..harini rasa penat sangat tau..mana x nya hr sbtu dan ahad tu jalan je..

Sebelum aku jelaskan tajuk aku kat atas tu, mari aku cerita dlu psl jalan2 ni.hihi...sebenarnya mentua kakak aku datang rumah kami dari kampung..nak jalan2 la kat tmpt kami ni.memg rmai la datang..lebih 10org juga tu tmsuk baby2 n kanak2..*comel2 macam I tau..weeee*..rumah kami ni xla besar 2 bilik je..memg bsempit la semua..but I okay je..sbtu pagi tu aku p kelas drvg jam10 tu..10.30 bru strt smpaila 12.30 t/h..kakak aku rushing ambil aku sebab mntua dia da otw da..rumah kami blm kemas okayy..so xsmpatla nak mask kami tapau je dr kedai.siap makan trus kemas rumah cpat2..kak aku kluar beli brg mknn..smpai je kluarga mntua aku, jam 6 lbih kot...then masak tpi kak aku masklah aku hnya sediakan bahan2 msakan..hehe

Ahad pagi tu siap2 nak jalan dgn kluarga mntua kak aku..pakai 3kereta jalan ni.tmpt ptma kami p kat zoo lokawi, tu dah pernah I update kan siap ada gmbr lagi..heheh..I ikut je wlupn da p hr tu..abg ipar aku bayar..wahahah...then p muzium, murh juga seorang rm2 la..bukn wrganegara rm15..ptg tu kami ke tg aru skali lg..budak2 nak mandi manda pla..


Tadaaaa...ni la lauk kami..sedap kannn..tpi bukan aku masak juga ok.hahahha..tu budak kecil sebelah kiri tu ank buah aku..tolong jaga lauk ni.hihi

Tp ptg tu hujan la pula so cpat2 kemas then balik..abg ipar aku pula mngidam nak makan lekor sardin..so kami beli bahannya n aku masak la..ni baru aku masak.hahahahah..i pandai wat tau..hari tu da 2 kali buat memg jadi..tp kali ni x jdi sangat..sedih la juga..malu pun ada..hahahahah..kurang tepung la..memg seng nak buat tapi kalu da 3tin nak buat aku xpandai agak da tau...ish3~

Sambil2 tu sediakan mkan malam, kak aku tlg masakkan..xsmpat nak tolong aku pun masak juga tp msak lekor.hahahahha...sebenarnya xda apa juga, just nak share kat korang I ble masak utk bbrapa org je..kalu da utk rmai org tulah jadinya, semuanya x jadi..whahahaha..

Setakat ni aku da pandai masak durian crepe, lekor dan kek..kalu korang suruh masak lauk pauk, aku surrender dulu.hahhahha..trma kasih intrnt sebab tlg tnjuk ajar..hoho

Lpas ni aku nak try masak barobbo~bibir jagung masakan org bugis..yummy~lama da nak makan tapi xtau masak..xpe, I akan berusaha..aja2 fighting! Jangan jeles ye korang

Ok baaiiii..hahahahah

Monday, 9 December 2013

Oh~its hard..

Tiba2 aku xda mood, xdpt fokus dgn kerja ni..rasa kecewa sangat dan tekanan makin tinggi..tipulah kan if tiba2 xda mood..

Actually, aku masih xble lupakan dia tu..xtau la knp..aku da pasrah dah ni dan cuba utk x ingt lgi..tpi x brhasil juga..aku trnampak post c dia d fb tadi..

"on your last birthday, i give you my heart as present..this year... i give you my wallet...."

Maybe la dia xmaksudkan apa2, tapi aku tetap sedih juga bila baca ayat depan tu..mcm mn nak lupakan dia ni....please tell how to forget him..its really2 hard..

Lepas tu pula, supplier yang aku kenal ni sepatutnya hantar barang2 yang aku order dari dia krn hari ini last pghantaran okay..so aku sms dia tanya bila dia hantar barang2 tu sebab dia janji dgn aku dia akan hantarkan semuanya hari ni..tapi dia x balas sms aku, lepas tu aku nampak pula dia post dia kat Ranau??? can u believe that?? terus terang la dengan aku if xdapat hantar hari ini, janganlah aku tertunggu2..supplier ni menambahkan tekanan yang sedia ada ..dahlah banyak kerja nak buat lepas terima barang2 ni..pulanya dia xhntar barang2 tu hari ni..besok maybe dah close akaun, nanti aku juga kena marah...haishhhh knp jadi bgni ni...

aku sangat2 rasa tertekan skrg ni..what should I do..speechless

Sunday, 8 December 2013

Tomorrow is Monday~~

Baru beberapa hari x update tapi aku rasa macam dah bulan ni..*iyakan je la*..Rabu hingga Jumaat macam biasalah kerja so sangat sibuk..Sabtu pula duduk uma juga 1 hari tapi busy babysitter anak buah aku yg seorang tu..jaga seorang je tapi macam jaga 2 3 orang..mana x nya, nakal sungguh..pengasuhnya a.k.a auntie aku balik rumah.yela auntie aku pun ada fmily nak jaga juga kan..kakak aku pula kerja hari tu..abg ipar aku pun ada d rumah tapi dia tu pemalu sikit..adik aku pula kalu nak d harapkan sangat memang x terjaga tu..dia pun xtau sangat..so aku take over kerja kat rumah tu..x semua kerja la aku buat..yg mana termampu je *nampak sangat malas kat situ..hohoho*..aku masak je pun tapi biasa je..budak2 pun tau masak dari aku..hahaha..*aku hanya berada di dapur bila darurat* kuang kuang kuang~~

So nak dijadikan cerita, aku tiba2 terasa nak makan lekor..aku pun search la kat internet lekor yang paling senang dibuat..dan aku terjumpa resepi yang memang senang..kebetulan juga bahan2 memang ada dah kat rumah aku..so aku pun memulakan misi pembuatan lekor..huhuhuh.. memang sangat senang sebab aku guna ikan sardin dalam tin tu...aku nak upload gmbar tpi dah bbrapa jam x upload2 juga..so im sorry xdapat tayang lekor aku yg sgat mnjdi tu *mcm aku sorang je reti buat..hahahah*

Aku bagi adik dan abg ipar aku rasa, and they like it..lepas kakak aku balik dari kerja, aku buat sekali lagi. kali ni aku buat banyak sikit. siap masak xsampai 10minit habis dah..aku dapat makan sebiji jer..perasaan bangga dan yakin situ meluap2..yela aku ni jarang sekali masak sebab aku xpandai masak dan aku xsuka masak..aku hanya suka makan sebab tulah badan aku menjadi2..hahahaah..so sekarang kemahiran aku bertambah la sedikit demi sedikit..*thanks pada internet ye...hihihi*

Ahad pula pagi tu aku bljar driving dari jam8.30 sampailah 10.30..then habis tu kakak aku bawa kami ke pantai Tanjung Aru..sampai kat pantai tu dah jam11 lebih..faham2 la kalau dah kat pantai matahari terik okay..tapi ramai sangat orang kat sana..mandi2 gitu, aku xsanggup duduk lama2, terbakar kulit uolls..xsampai sejam kami balik gitu...sebelum balik p lunch dulu dekat2 situ juga...then baru balik..jalan xla lama tapi penatnya sampai sakit2 badan...*jarang bersenam biasala*..itu jer aku buat selama 2hari..rasa memang xcukup rehat..wahahaha..

Okaylah sampai sini sahaja coretan aku yang xseberapa ni..lain kali jumpa lagiii...daaaaaaaaaa




Tuesday, 3 December 2013

Bukan malas update tapi.....

haaaa...Tajuk atas tu aku sambungkan lagi..bukan malas update tapi aku sibukla beberapa hari ni...banyak sangat benda yang aku kena fikir okay..semua ni pasal kerja la..x pandai habis2 btul keja ku ni..malar stress..bila nak update blog, tiba2 fkir psal keja aku mana yg x siap2 tu..trus badmood pula..hohooh...ni pun aku curi2 update je ni..

rasa banyak btul aku nak share dngan korang apa yg berlaku dgn aku bbrapa hri ni tpi xtaula..aku xtau mau share mcm mn..*hihihi..ada2 je*..pasal keja aku tu lain kalilah aku update..sebab bila cakap pasal keja ni mmbuatkan aku rasa stress sangat..nnti moody lagi..*susah korang nak pujuk nnti..ahhahaha whateverla kan*

so hari ni aku just nak share je pasal lelaki yg aku minat..okay ciri-ciri lelaki idaman aku ni mestilah lelaki yg hnsem, ada kerja tetap dan kaya..*ni tanggapan aku masa muda2 duuuuluuuu*...sekarang x lagi..yela sekrg ni zaman yg apa2 pun ble brlaku..ada yg khwn lelaki hnsem pastu ceraila, pukul binila..apala...aku xkata semua tp ada kan..jdi semua tu buat aku takut..kalau ada duit banyak pun amalan agama kurang xda maknanya pun kan.. so bila da meningkatkan dewasa ni aku hanya inginkan lelaki yang terima aku seadanya, kerja tetap tu mesti ada la kan..dan paling penting tua dari aku..aku suka lelaki yg berumur tau...*tapi bujang ok*

umur aku da mningkat tapi teman lelaki pun blum ada lg..nak kata memilih, aku rsa x juga.cuma bila difkirkan balik, aku x bsedia sebenarnya nak tempuh alam perkahwinan ni..yela, tggugjawab dah bertmbah..urus diri pun belum juga pass sgat ni lgi nak urus suami ..nnti ada anak lagi..tggungjwab sebagai isteri ni sangat besar..bagi aku, xda ibu memang x lengkap khidupan seharian kita ni..ayah pun sama juga..oleh itu hargailah kedua ibu bapa kita semasa mereka masih hidup.

okay berbalik pada cerita ku tadi, aku sebenarnya pernah minat pada 1orang lelaki ni..just call him A (bukan nama sebenar). dia adalah ex bos aku masa aku praktikal dulu..*oppss terlebih sudah*..aku ni jenis yang cepat suka orang lagi2 kalu orang tu baik dengan aku..ya A memg baik..sediakn mkan mnum, tmpt tggal masa praktikal, everything cukup 100%.*kecuali duit poketla*.tpi bukan aku sorang tapi ada 2org lg kawan aku..dia baik pun sebab kami ni kan pekerja dia so jaga kebajikan pekerja la kan..lgpun dia faham, masa tu kami masih lagi student..*korang fhm la tu kan*.. masa praktikal tu xla fkir sangat psl perasaan tu..yela dah jumpa hari2 kan..hahahhahah

lpas da hbis praktikal, baruuu rasa kehilangan..*ayat entah apa2 je la* tapi aku smbunyikan perasaan tu okay..smpai la masa aku keja da masa tu..aku luahkan dengan bestfriend aku cik B..cik B ni suruh aku luahkan je perasaan tu dgn c A..*oh maiiii, seriously?? aku xnak..malulah aku kalu kena reject kan*...aku simpan feeling aku tu sampai stahun lebih agaknya..then cik B kata sampai bila nak simpan feeling tu? A suka atau x, tu belakang cerita yang penting rasa lega lepas luah..memang btul cakap cik B, so dengan kekuatan yg ada, aku luahkan pda c A..*its that me??.. aku xpcaya apa yg dah aku buat..menyesal pun ada*.. dan jangkaan ku tepat, dia tolak!!* rasa nak terjun bangunan, sabar2* dia tolak cara baik juga..A cakap aku masih muda, masih blum jmpa rmai orang..*lebih kurang bgtula ayat dia..aku da lupa da*..tapi aku rasa lega lepas aku luah feeling aku tu..hahahahhaha..

so aku teruskan dengan hidup aku sampaila sekarang..cuma nak tegur c A d fb tu adalah agak mustahil lpas apa yg aku da lakukan..hahahaha..kecualila dia yg tgur dulu..tapi itu tak akan terjadi punye..sampai sekarang aku still ingat dia, fikirkan dia sihat ke x..tapi aku tgok dia makin sihat..dia dah bahagia dengan kehidupan dia sekarang..Alhamdulillah.. aku harap, aku akan jumpa lelaki lebih baik yg ble buat aku lupakan c A..Aminnnn..

kepada Mr. A~ aku harap kau bahagia di sana..terima kasih atas segala2nya..segala tunjuk ajar segala kebaikan yg kau taburkan pada aku...aku sangat2 menghargainya..dan tak kan dapat aku balas balik segala kebaikan mu ni..aku hanya dapat berdoa semoga Allah memberkatimu dan melindungimu dimana juga kau berada..Amin Ya Rabbal Alamin..

Sayonara~~




Friday, 29 November 2013

Zoo Lokawi

Ollaaaaaaaaaaa people!!..

Hari ni sibuk skit dengan kerja, hari sebelumnya lagilah sibuk..dan hari akan dtg lagilah sibuk!!..yelah dah year end kan.masa nilah audit nak datang.Aku tak suka audit ni..*kecuali orgnya lah..ahhahaha*..kalu masa2 beginilah keluarlah segala stress, pening, salah buat ni, salah buat tu..macam2 la..mana lagi perangai2 kawan sekerja, mau jaga itu mau jga ini..masuk hospital je belum..wahahaha...

so kali ni nak share gmbr je la..hari tu aku ada pergi Zoo Lokawi..korang mesti da berpuluh2 kali pergi kan..ksiannya aku ni..baru ptama kali pergi sana..hohohohoho.. dengar namanya pun pertama kali..ahahhah..kakak aku yg kenalkan tmpt tu dgn aku..memg best la d sna..kamu layan je gmbr2 ni ye..


















Banyak lagi gambar2, tapi malas nak upload semua sebab line lambat..pada pandangan aku, not bad la zoo ni.. masa kami datang tu, ada pertunjukan ular..tpi xdpt masuk sebab terlau rmai orang smpaikan nak nampak di dalam tu memg xdpt..cuma perjalanannya tu jauh sangat..sampai masuk2 dalam lagi..penat ni berjalan..xpela, senaman la katakan..hihihihi.. 

Okay guys..smpai sini saje aku dpt share yee..nak buat kerja lagi, nnti bos bising..whahahaa...ok daaaaaaa

Thursday, 28 November 2013

Zaman remaja lah sangaaattt

Salam uollss...

Dari tdi nak update...tpi ada je
halangannya..nak share2 juga gmbr2 tp besokla..in Shaa Allah bila aku rajin yeee...*perasan mcm retis pula..hohoho..

Tiba2 aku tringat zaman remaja ku yg tlah pun brlalu..masa tu aku form4 rsanya..aku ada bmnat dgan senior aku..pndgan akula dia ni orgnya memg hnsem, kulit putih memg baik..tp pendek!!aku lg tggi dr dia.wahahahah*minta maaf ye..jgn ambil hti*nak d jdikan cerita, aku luahkanla isi hti ini pda senior prmpuanku.bukan direct dgn dia ok..*malulah I hahhahah..dan tanpa pngetahuanku, senior prmpuan ku tu tolong sampaikan pada dia..tp masa tu year end da..nak cuti sekolah da..tp aku lgsg xtau yg senior lelaki aku tu dah tau aq suka dia!! HAhahha...namanya biarla aku bgi huruf je Mr. F..hohoho

Then one day, msa tu aku study diploma da..F add aku kat facebook so approved je la kan..xkanlah nak sombong xkena tmpt..hihii.then kami start chating la gitu dan dia memulakan cerita pasal aku suka dia! Malunya I!!!! Oh my~~Then aku mengaku okay aku suka dia..hahahahahha..lpas tu nak cover line la knun, so aku cakap "aku suka masa kat sekolah je..skrg x suka da..alaaa budak2 biasala.." hahaahahah *boleh pcya ke??? Aku lgi x pcya pda diri aku ni..ada2 je la...

Tp lpas tu aku deactive fb aku tu sbb aku da ada buat fb baru pulaa..nak privasi la knun..tp memg ada crta juga knp aku buat fb kedua..okay nnti tu aku update lain kali yeeee...skrg zaman nak ingat balik semua yang pernah aku hadapi..sbb aq buat blog ni pun aku nak luahkan dan ceritakan je psal hdup aku..xda tmpat nak meluah ni..hohoho..

Until then, c u next time laa..hehhehe..nite2 people~~