Google+ Followers

Monday, 6 January 2014

im backkk!!! (Part 1)

hai uolls...sori lama x update blog I ni...smingu i xde tau...i sebenarnya cutiiiiii....holiday mood konon...i p area utara...i p Lgwi, Perlis, Kedah n Penang!!!! biasalah kalu da excited...semuanya xingt..yg ingt nak p holiday jeeee...hihih..banyak yg berlaku sebelum, semasa dan selepas aku cuti...so aku nak cerita 1 by 1...truskan mmbca ye..heeee~

Perjalanan aku:
~19hb-KK to KL to Lgkawi (stay kat Lgkwi 3hr 2mlm, stay kat Chenang Valley Inn)
~21hb-Lgkawi to Perlis (3hr 2mlm juga-stay rumah kawan)
~23hb-Perlis ke Kedah (3hr 2mlm juga-stay rumah kawan juga la..hihi)
~24hb-jalan2 ke Penang tapi balik juga ke Kedah malamnya..
~25hb-Penang to KL to KK

sebelum cuti
bos x approved cuti aku..dia nak keja semua siap baru cuti...sdangkan aku mhon cuti dri bulan 10..sakitnya hati...we all know kerja tu siapkan mcm mn pun mesti ada lgi kan..besok flight aku p KL, hari ni bos ckp jgn pergi..sapa xsakit hti kan..aku da 2hti masa tu nak p ke x..aku tnya pndapat  kwn2 aku...dorang suruh p je la..sebb syg tu tiket..aku pun fkir2 la sebb 1tiket balik tu kwn aku blnja..weeeeeee...ksianla dia if aku x p kan..so malam tu aku tdur rumah kwn aku, yela flight ke KL jam 7..tkut xsmpat pula kan...pagi 19hb dec tu aku pn bertolaklah..akibatnya fikirkan belakang..hohoho

semasa cuti
19hb~kami naik flight dari KK to KL jam 7 pagi, naik AirAsia okay..yela murhkan...smpai kat terminal jam 10 la mcm tu..kami kena tggu flight lg ke Lgkwi jam 2 ptg mcm tu..smpai kat Lgkawi, kami sewa kereta Kancil RM60 1hari..so kami pun round2 la Lgkwi..memang best banyak tempat boleh p..cuma cuacanya agak panas la..hihi..kami naik Cable Car, Makam Mahsuri, Beras Hangus, Air Hangat, UnderwaterWorld, Telaga Tujuh.tak dapat p semuala sebab tak cukup masa..kalu nak p, biarla 4-5 hri gitu..tmpat yg aku paling suka adalah Telaga Tujuh-sebabnya, nak naik tu bukit tapi ada tangga juga..penantnya banyak kali kami bhnti, kami xtau pun Telaga Tujuh tu mcm mn..nak sejam juga smpai ke atas tu..aku da gveup tp kwn aku pksa juga tkut nyesal xnaik habis..hihihihiih...tapi bila smpai atas tu, hilang penat tau..airnya sangat sejuk dan best sekali...bawa baju la boleh mandi, kami xtau pun bleh mandi sbb ingtkan telaga je.main2 air je la.tapi ada lagi naik ke atas tpi dah xlarat so stay kejap je la then balik...okay if korang nak beli barangan dapur kat sinilah..kedainya Haji Ismail Group.banyak cawangan di merata tempat, Lgkwi bebas cukai tau..*baru juga tau ni..hahaha*tapi barangan dapur yang dibeli tak boleh lebih daripada RM500 if kita nak bawa balik ikut flight la..orang Langkawi memang heavenlah..cantik2 brangan dapurnya..rugi tak beli..

21hb~kami p Perlis ikut Feri kat Jetty Point tu..jam12.30 tiket..prjlnn hanya sejam la..kami stay rumah kawan di Mata Ayer.memang mendamaikan..udaranya segar ni..bestla tinggal tempat macam tu..rsa nak dtg Perlis lagi..hohoho..*manala tau jumpa jodoh orang sana, wahahahha..ada2 je la*..kami ke Padang Besar, sempadan dekat dengan Thailand tu..murah2 brangnya mesti pandai tawar yeee..bajet pun mesti besar..hahahahah..nasib je la nak jimat, kalu x memg borong da tu..kebetulan masa kat sana, ada letupan kuat ingtkan mercun rupanya letupan dri Thailand tu..nasib la xda apa2..*Orang Thailand cantik2 tau, x heranla ada yg khwin orang sana..seriously memang cantik*

Okayla uolls sampai sini jer...nnti i update yg part 2 yer...penatla taip2 ni..hehehehe


No comments:

Post a Comment