Google+ Followers

Tuesday, 8 April 2014

My sosial aktiviti..

Hii guys. Whatsapp bro..ada2 seja la..

Kebetulan mood baik hari ni so nak teruskan penceritaan la..hohoh..berkaitan tajuk d atas tu well u olls pn tau kan Sekarg technology da canggih. Dah ada whatsapp, chat on, wechat, line, facebook of course, instagram..semua nak sebut.kikiki..ni la yg aq gunakan..

So nak d jadikan cerita, wechat sememangnya semua juga dah tau kan fgsinya...boleh shake ur body kat situ. Hahahhaha~ sebelum ni aq cerita psal aq n kwn2 p melancong kat utara kan..kawan aq tu ajar shake2 cari bf sampaikan kami nekad sebelum balik negeri trcinta kami ni kami nak pastikan kami dapt bf..oh no..lol~ shake pnya shake memg dpt byak knalan smpai dr luar negara okay but taste aq memg org Malaysia sahaja..im sori im not perfect.*tiba2 pla.hahha*

Memang btul, kebanyakan yg d kenal dlm wechat tu semuanya just nak ambil kesempatan pn..nak bawa kluar sna sni nasibla aq bukan jnis yg sosial cuma suka pkai rangkaian sosial sahaja.hihi. situasi yg sama kawan aq c cik kema hadapi.. Ya kan cik kema..hihi..so nak d jadikan cerita pula aq ni pun boring2 aq shake seja..byak request nak jd kawan but I tolak..so 1day jeng3...ada 1org mnusia ni add aq..but memg aq x approved trus biasanya aq main chat2 dlula seblm approve. I namakan B k..hahahahahahah..c b mnta d approve la so aq boring masa tu aq accept la..kami pn start chat2 but c b ni selalu hilg..means kejap ada kejap xda..hahahaha

Until now kami still in contact ok. Aq x akan cari dia but dia akan call msj n biasanya wechat la..sebb org ni sgat busy dgn kerjanya..smpaikan aq meragui ntah2 laki org lg ni..xnak pisang berbuah byak kali. Dia berterus terang to me everything cerita psal dri dia. Sebelum ni memg dia abaikan teman2 rapatnya di sbbkan faktor kerja but bila jmpa aq dia berusaha utk always kontek. Mcm nmpk juga kesungguhan dia kat situ. Tpi Aq pn xnak la 100% prcaya nnti kecewa kan susah. But kita ble bezakan dgn org yg jujur n x.. but im hoping so dia akan jujur dgn aq. Just so whatever...*kahkahkah*

U olls tau x apa dia buat?? Dia dtg ke rumah aq kmarin..terkejut aq ok..dia ada hint2 nak dtg but dia xtujukan dgn aq..means dia xbgtau aq la..aq biar kan coz kmrin aq sibuk bersihkan halman rumah dgn bakar smpah, potong rumput, semua la smpai bpluh2 bau la bdan kan kna asap2 smua..tiba2 dia datang dgn motor..aq dah dpt agak sapa org tu coz dia ada bgtau motor dia pkai wrna merah.. dia dtg bawa buah tgan iaitu tauhu telur*weird, funny pn ada but alhamdulillah rezki* so kami cerita2 but d luar sejala xnak la bawa masuk rumah dah ptg dah dia pn just pass by only..

My first impressions psl dia giginya cute coz dabel..hahahaha lol..okayla not bad..seorang yg peramah..u olls mst trtnya mcm mn dia tau rumh aq kn..sbnrnya tmpt aq tggl susah cri so I just bgtau dia..dia pn xpnah dtg tmpt aq ni But dia cri n tadaaaa jmpa aq masa tu aq mmbakar sampah..xpyhla jd hipokrit kan..hahahahah..

Aq tringat kawan kerja aq ckap jodoh xsmestinya kita kena berserah tp spttnya kita berusaha utk cari. Seandainya memg da cri tp xjmpa2 yes kita berserah masa tu. Lain org lain pendapat right. Aq hanya ingin mencuba sahaja xsmestinya nak trus khwn kan tp khwn trus pn aq trima jak..hahahha*ketawa gedik* its like aq beri pluang pada diriku n pda org lain. Bukannya apa, byak laki org suka aq*bukan nak bohong but its true n aq kena jauhkannya* kalu kena kat korang, korang nak x? Mestilah x kan, so utk hindari semua tu aq kena bagi pluang diri aq berkawan dgn lelaki bujang. Ada jdoh alhamdulillah xda jdoh pasrah la kan.. itu pndapat aq la berdasarkan situasi yg aq hdapi.*fuh panjangnya bebelan*

Apa2 pn aq berusaha dlm msa yg sma aq bserah padaNya. DaripadaNya kita datang dan hanya padaNya kita kembali. Amin In Shaa Allah. Jumpa lagi nnti sayonara~

2 comments: