Google+ Followers

Thursday, 9 January 2014

coming backkk (Part 2)

olaaaaaaaaaaaaaa...jom sambung cerita hr tu...*yg g Utara tu..yoyo oh je la*

23hb~ aku dan kawan2 ku (sue,wawa & ijah) bertolak dri Perlis ke Kedah ikut keretapi..*1st time naik actually..hihi* perjalnan 1jam lbih juga dan selama itu juga kami berdiri okay sebab seat hanya di bagi kepada penumpang yg pergi jauh..penat x terkata la..lagipun banyak stesen yang kami singgah. Da sampai tu kami d jemput oleh family wawa, pergi makan then balik rumah rehatkan badan.. Esoknya kami bertolak ke Penang!! Kedah kami memang x round la sebab xcukup masa..kami actually nak g Pesta Penang! hihihihi.. tapi sebelum tu kami g Batu Feringgi..kalu nak mandi sedia bawa bajula yerrr.then p airpot nak tanya pasal barang2 kami la..kan bawa banyak barang so kena tambah luggage 20kg*pinggan mangkuk tu buat berat..hohoho*..sampai kat Pesta tu pun da malam, kami round2 beli barang la..murah2 okay macam kat bandle tu..xcaya korang p la sana..ada fun fair sekali juga..parking jangan tanya kalau lambat p sana memang susah dapat parking dan jalan jammed..and parking fee mahal sampai rm7 1parking..

25hb~kena bertolak awal sebab tiket dari Penang ke KL jam 9 pagi..nak check in lagi, nak urus luggage lagi..memang kena awal..then tiket dr KL to KK jam5 petang...bangas tunggu kat airpot KL tu..hehehehehe.. akhirnya jam8 sampai juga destinasi kami..ada delay sikit la gara2 hujan lebat masa tu. kami ikut MalindoAir not bad la..try naikla yer..hihihihi

okay setakat ini saje la cerita saya..actually bnyak bnda sya xmntion lagi tapi cukupla setakat ini sahaja..so if korang ada apa2 nak tnya boleh jer komen, in shaa allah dapat jawab...*agak yakin ya d situ*.. so have a nice day people...

Wednesday, 8 January 2014

Addicted to novel!!!

haiii uollsss....salam...

seperti biasa, hri ni aku keja..tapi aku xbuat keja pun...aku hadap komputer tengok Running man!!..*bahagia yooo hahahahah*..keja tu nantila buat really2 malas...wahahahahahah

hobi aku masa study dulu adalah baca novel tauuu..mesti korang pun suka kan..tapi aku pnjam je dari kawan2..xbeli pun..jimatla katakan..hahahahaha..so kawan2 aku yg ada novel tu memang ksianlaaaa...hahahhahah...

sekarang dah keja, so adalah duit nak beli kannnn...tapi setakat ni novel yg aku kumpul dalam 15buah kott...ada lg beli dlu tapi hilang dah..ahhaahah..aku ni kalau baca novel 1hri boleh habis aku baca tapi dgan syarat aku xde keja yg lainlah..maksudnya aku hanya duduk membaca sorang2,...*kecuali lapar baru nak gerak..hahhhahh*

so baru2 ni ada sales tau kat kedai Popular...apa lagi pajakla..hahahahaha tapi novel yg aku nak xde la..sedihhh..korang nak tau 3buah aku ambil sekali...hahhahahaha..nama novel tu;

*maaf jika aku tak sempurna by acik lana
*hello Mr Perfect by waniey zakaria
*Doktor cinta by dyadila

so dengan semangatnya aku baca dulu novel yg btjuk hello Mr Perfect..dan uolls nak tau, dah seminggu aku beli novel ni tapi belum pun habis baca..aku pun xtau la kenapa..selalu je malam nak tidur awal..takpela if bangun awal ini tak, memang bangun lewat setiap hari.hahaahahahahha..yg lagi dua tu blum sntuh langsung..masih tersimpan rapi dalam rak..*weeeeeeeeeeee

uolls tau tak wayang kat TV3 jam7 malam...'Ariana Rose'..aku ada baca novel tu kat internet, actually tajuk novel tu "The Wedding Breaker by Evelyn Rose"..aku ingatkan bahasa inggeris almaklumlah lemah..tapi rupa2nya melayu juga..waahhh excited okay aku baca tapi xla semua dapat baca kat internet tu kena beli juga buku dia..tak suspenla cerita kan..uolls tau masa aku baca kat internet tu, aku dah terbayang pelakon Fathia dengan Keith Foo..romantisnyaaaaaaa.jalan ceritanya seriously sangat best..sebab xsama langsung dengan kebanyakan novel2 tau..*sory yerrr bukan perli tapi pendapat saje*..so aku decide nak beli novel tu even novel yang aku baru beli tu belum habis baca..*nafsu2..ish3*..lagi satu novel yang aku nak beli..Tajuknya "Bukan Aku Tak Cinta"..drama ini dilakonkan oleh Sharnaaz dengan Nelydia..*sebulan ikat perut la macam ni*fuhhhhhh

aku tak kisah yang penting aku dapat..lagipun duit hasil sendiri kan...nanti dah kumpul banyak aku jual balik..hahahahahaha*tengoklah dulu..kuikuikui*

p/s : sila jangan membazir..beli apa yang perlu..pesanan utk diri sendiri..lol



Monday, 6 January 2014

kematian itu pasti!

Salam uolls...

aku ada mimpi malam hari tu, aku mimpi aku di ambang kematian..di rumah aku masa tu..tapi aku x ingat sangat jalan ceritanya tapi yang aku pasti aku mimpi aku akan mati..terjaga dari tidur, aku buat dek je..x ambil pusing langsung pasal mimpi tu..cakap dalam hati, mainan tidur je tu.

malam 06.01.2014 masa tu jam 11 mlm bgtu, memang timing aku tidur so apa lagi landing time!!! sekali lagi aku mimpi benda yang sma..jalan cerita x sama tapi aku mimpi aku akan mati..yang aku ingat masa tu aku pakai seluar pendek tapi bertelekung tudung sahaja sambil menangis2 sebab banyak semut besar2 tu wrna merah gigit aku..aku mnta tolong masa tu dengan orang rumah tapi actually aku xkenal pun dorang tu cuma dalam mmpi kenal..tapi dorang hanya diamkan diri xdapat bantu apa2 pun..aku duduk dan menangis sorang2..aku cakap dalam hati "beginilah sakitnya nak mati, xda sapa boleh tolong"..aku mcm xdapat bernafas masa tu..berserah da masa tu..tiba2 terbangun..

Ya Allah masih hidup lagi aku rupanya..takutnya aku masa tu ..jam menunjukkan jam 11.30 malam..aku bangun buat solat Taubat..aku akui sebagai manusia yg sangat lemah, aku banyak buat dosa even pun aku selalu solat fardhu..selalu lambat2kan solat sebab hal2 dunia, kadang tu solat qodo', mengumpat..berdosanya aku padaMu Ya Allah..Astagfirullahalazim..

Aku dapat rasa, ajal aku x lama lagi sampai..tapi adakah aku bersedia?? belum lagi..terlalu banyak dosa aku perlu tebus..risaunya aku Ya Allah..setiap dalam doaku aku meminta padaNya agar aku mati dalam keadaan yang baik dan bersedia untuk menhadapiNya.tapi itu adalah usaha dripada diri sendiri juga kan.."sibuk nak tahu sapa jodoh kita masa hadapan tapi kita terlupa mati itu bila2 sahaja.."

Aku bercerita ni bukan mahu riak atau apapun..hanya ingin berkongsi sahaja..bertaubatla selagi mampu..jangan nnti dah dalam kubur baru nak nyesal kan..peringatan ini memang untuk diri aku sendiri.sama2 la kita menuju ke jalan Syurga. selama aku hdup 20thun lebih ni, aku telah sia2 kan kehidupan aku.menyesal memang x berguna lagi kan..

"andainya ditakdirkan aku pergi dahulu daripada kamu semua, hanya satu ku pinta, maafkanla segala dosaku pada kamu sama ada sengaja atau tidak..aku pun manusia biasa yang melakukan banyak kesalahan..tidak lupa juga doakanlah agar aku termasuk dalam orang2 yang beriman..aminnnn"



im backkk!!! (Part 1)

hai uolls...sori lama x update blog I ni...smingu i xde tau...i sebenarnya cutiiiiii....holiday mood konon...i p area utara...i p Lgwi, Perlis, Kedah n Penang!!!! biasalah kalu da excited...semuanya xingt..yg ingt nak p holiday jeeee...hihih..banyak yg berlaku sebelum, semasa dan selepas aku cuti...so aku nak cerita 1 by 1...truskan mmbca ye..heeee~

Perjalanan aku:
~19hb-KK to KL to Lgkawi (stay kat Lgkwi 3hr 2mlm, stay kat Chenang Valley Inn)
~21hb-Lgkawi to Perlis (3hr 2mlm juga-stay rumah kawan)
~23hb-Perlis ke Kedah (3hr 2mlm juga-stay rumah kawan juga la..hihi)
~24hb-jalan2 ke Penang tapi balik juga ke Kedah malamnya..
~25hb-Penang to KL to KK

sebelum cuti
bos x approved cuti aku..dia nak keja semua siap baru cuti...sdangkan aku mhon cuti dri bulan 10..sakitnya hati...we all know kerja tu siapkan mcm mn pun mesti ada lgi kan..besok flight aku p KL, hari ni bos ckp jgn pergi..sapa xsakit hti kan..aku da 2hti masa tu nak p ke x..aku tnya pndapat  kwn2 aku...dorang suruh p je la..sebb syg tu tiket..aku pun fkir2 la sebb 1tiket balik tu kwn aku blnja..weeeeeee...ksianla dia if aku x p kan..so malam tu aku tdur rumah kwn aku, yela flight ke KL jam 7..tkut xsmpat pula kan...pagi 19hb dec tu aku pn bertolaklah..akibatnya fikirkan belakang..hohoho

semasa cuti
19hb~kami naik flight dari KK to KL jam 7 pagi, naik AirAsia okay..yela murhkan...smpai kat terminal jam 10 la mcm tu..kami kena tggu flight lg ke Lgkwi jam 2 ptg mcm tu..smpai kat Lgkawi, kami sewa kereta Kancil RM60 1hari..so kami pun round2 la Lgkwi..memang best banyak tempat boleh p..cuma cuacanya agak panas la..hihi..kami naik Cable Car, Makam Mahsuri, Beras Hangus, Air Hangat, UnderwaterWorld, Telaga Tujuh.tak dapat p semuala sebab tak cukup masa..kalu nak p, biarla 4-5 hri gitu..tmpat yg aku paling suka adalah Telaga Tujuh-sebabnya, nak naik tu bukit tapi ada tangga juga..penantnya banyak kali kami bhnti, kami xtau pun Telaga Tujuh tu mcm mn..nak sejam juga smpai ke atas tu..aku da gveup tp kwn aku pksa juga tkut nyesal xnaik habis..hihihihiih...tapi bila smpai atas tu, hilang penat tau..airnya sangat sejuk dan best sekali...bawa baju la boleh mandi, kami xtau pun bleh mandi sbb ingtkan telaga je.main2 air je la.tapi ada lagi naik ke atas tpi dah xlarat so stay kejap je la then balik...okay if korang nak beli barangan dapur kat sinilah..kedainya Haji Ismail Group.banyak cawangan di merata tempat, Lgkwi bebas cukai tau..*baru juga tau ni..hahaha*tapi barangan dapur yang dibeli tak boleh lebih daripada RM500 if kita nak bawa balik ikut flight la..orang Langkawi memang heavenlah..cantik2 brangan dapurnya..rugi tak beli..

21hb~kami p Perlis ikut Feri kat Jetty Point tu..jam12.30 tiket..prjlnn hanya sejam la..kami stay rumah kawan di Mata Ayer.memang mendamaikan..udaranya segar ni..bestla tinggal tempat macam tu..rsa nak dtg Perlis lagi..hohoho..*manala tau jumpa jodoh orang sana, wahahahha..ada2 je la*..kami ke Padang Besar, sempadan dekat dengan Thailand tu..murah2 brangnya mesti pandai tawar yeee..bajet pun mesti besar..hahahahah..nasib je la nak jimat, kalu x memg borong da tu..kebetulan masa kat sana, ada letupan kuat ingtkan mercun rupanya letupan dri Thailand tu..nasib la xda apa2..*Orang Thailand cantik2 tau, x heranla ada yg khwin orang sana..seriously memang cantik*

Okayla uolls sampai sini jer...nnti i update yg part 2 yer...penatla taip2 ni..hehehehe